Hållbarhet

Hållbarhet är en naturlig del av vår verksamhet och ett ständigt pågående arbete. Att respektera alla våra relationer, minimera vår negativa miljöpåverkan och att vara ekonomiskt ansvarsfulla är stora delar av detta arbetet. Tre centrala delar i vår verksamhet förtjänar ett närmare fokus; vårt guld, våra diamanter och vår filosofi.

Vårt Guld

Allt guld vi använder i vår tillverkning är hundra procent återvunnet. Helt återvunnet guld är ett krav vi ställer på våra materialleverantörer. Med smältkapacitet och analysverktyg i vår verkstad, kan vi återvinna och återanvända material effektivt direkt i verksamheten. Vi gör våra egna legeringar och förutom att vi själva kontinuerligt kontrollerar karathalten, så verifierar Research Institutes of Sweden (RISE), samtliga legeringar så att karathalten är korrekt. Vi är ett av få, av Rice, ackrediterade företag som får stämpla kattfoten.

Läs vidare på www.ri.se/en/about-rise/about-rise.

Våra Diamanter

Vi erbjuder diamanter av olika slag och andra stenar i de flesta av våra modeller. (Fråga vad som fungerar om du är osäker):

  • Naturliga diamanter i Wsi- och Twvs-kvalitet
  • Labbodlade diamanter i Wsi-kvalitet
  • Färgade naturliga diamanter upp till 0,15 ct (blå, grön, gul, rödbrun, ljusbrun, svart, lila)
  • Färgade labbodlade diamanter upp till 0,15 ct (rosa, blå, orange, grön, gul)
  • Blåa och rosa safirer
  • Rubiner
  • Cubik zirconia (cz)

Alla diamanter vi säljer är helt konfliktfria enligt The Kimberley Process Certification Scheme (KPCS), vilket innebär att vi endast köper ädelstenar, vars inkomster inte har bidragit till konflikt och krig eller brutit mot fairtrade. Arbetsmiljön är också viktigt så ytterligare ett krav vi ställer på våra leverantörer är att de är certifierade medlemmar i The Responsible Jewellery Council (RJC).

Läs vidare på www.kimberleyprocess.com och www.responsiblejewellery.com.

Vår Filosofi

Vi är i en förtroendebransch så vi arbetar endast med noga utvalda leverantörer. Vi tror på långsiktiga affärsrelationer där vi inte bara tar ansvar för vår egen verksamhet utan även, indirekt, hjälper våra samarbetspartners att ta ansvar. Det är viktigt för oss att ha en nära och aktiv dialog med våra samarbetspartners för att, så långt det är möjligt, producera och leverera smycken i likvärdighet med våra högt ställda krav på kvalitet och hållbarhet. Som en följd av korta ledtider och transparenta relationer når vi effektiva och hållbara flöden genom hela vår förädlingskedja. Med ett helhetsperspektiv som grund, kan vi hitta lösningar som är hållbara och vara med och bidra till att branschens utveckling går åt rätt håll.