Business to business

Vår kunskap är din – vi hjälper dig så långt du önskar

Vi tillverkar mycket halvfabrikat och vi tillverkar andras design från början till slut, det är du som kund som väljer!

För oss är passionen för tillverkning och spänningen att våga tänka nytt centralt. Pågående frågeställningar är vilken nästa maskin vi behöver införskaffa för att möta våra kunders efterfrågan och hur vi bättre kan använda de maskiner vi redan har. Vi känner våra material och vi kan hantverket samtidigt som vi bejakar den senaste tekniken. Resultatet är det viktiga.

Inga strukturer och arbetssätt är givna. Kan något göras på ett nytt bättre sätt så gör vi det. Sunda värderingar styr företaget och våra byggstenar är lojalitet, engagemang, respekt, stolthet och att “kunden är kung”. Inga uppdrag är för små, våra maskiner hanterar lika enkelt korta som långa serier.

Vår vision är att vi ska vara ett förstahandsval för våra kunder när det gäller service, kvalité, kompetens och pris. För att åstadkomma detta krävs envishet och viljan att titta runt nästa hörn.

var_kunskap_ar_din

Exempel på halvfabrikat. Vi hjälper dig så långt som du önskar.

var_kunskap_ar_din_02Företaget

Guldbolaget är ett familjeföretag som grundades i slutet av 1980-talet, men vår historia började redan 1965. Vår erfarenhet av ringtillverkning och tradition av entreprenörskap är lång. Företaget, familjen och det faktum att vi bor och verkar lokalt i Småland skapar tillsammans en härlig dynamik i livet!

För oss är passionen för tillverkning och spänningen i själva företagandet centralt. På Guldbolaget pågår ständigt förbättrings- och förfiningsprocesserna. Vi kan hantverket men tvekar aldrig att använda den senaste tekniken. Resultatet är det viktiga.

Inga strukturer och arbetssätt är givna. Kan något göras på ett nytt bättre sätt så gör vi det. Sunda värderingar styr företaget och våra byggstenar är lojalitet, engagemang, respekt, stolthet och att “kunden är kung”. Detta genomsyrar alla våra relationer, med kunder, leverantörer och internt i företaget.

Vår vision är att vi ska vara ett förstahandsval för våra kunder när det gäller service, kvalité, kompetens och pris. För att åstadkomma detta krävs envishet och viljan att titta runt nästa hörn.

Av alla de ringar som säljs i Sverige står Guldbolaget för en stor andel. Likadant om man tittar på marknaden i Skandinavien.

Vi tillverkar våra egna kollektioner samtidigt som vi fungerar som underleverantör åt andra aktörer. Guldbolagets egendesignade ringar stämplas med bokstavskombinationen “GBA”. En ring med denna stämpel står för svenskt hantverk, äkta omsorg, kvalité, kompetens, design och service! Varje ring som tillverkas på Guldbolaget är unik och tillverkas först när den specifika ordern är lagd.

Guldbolaget – En presentation (PDF)

var_kunskap_ar_din_01

Teknik är skönhet

Kreativa tankar, exakta rörelser och varsam hantering är guldsmedens viktigaste verktyg. Vi för traditionen vidare.

Att bearbeta ädel metall med modern teknik är vår passion. Exakt programmerade maskinrörelser med hundradelars precision i varje ingrepp. Unika former som repeteras utan avvikelser.

Nöjda designers och trygga kunder. Det är skönhet för oss.Sätta sten/5@work

Våra stensättningsmaskiner, i kombination med våra duktiga fattare, erbjuder exakthet och snabba leveranser på stenringar.

Sätta sten/5@workCNC-svarvar

Våra CNC-svarvar erbjuder exakthet och precision.

cnc_02

cnc_01
Ringarna färdigställs och svarvas i våra BENZINGER-maskiner.Borra hål/stenlägenUtvändig gravyrEgen laserstämpel, laserlogga, egen ”rull” stämpel

Vi stämplar ringar med din egen stämpel om du önskar detta. Välj mellan laserstämpel, laserlogga och rullstämpel.


Gjuta

Modern gjutteknik i kombination med våra svarvar ger fantastiska möjligheter.

Gjutning

Exempel på gjutningar:

Guld

Karat anger mängden guld i materialet som en ring är gjord av. En karat innebär att guldets vikt är 1/24 av legeringens vikt. I ett smycke med 18 karat är guldhalten således 18/24 (75 %) finguld.

Guldet som används på Guldbolaget
På Guldbolaget använder vi återvunnet guld, d.v.s. guld som har omarbetats. Värdet på guld gör att smycken, som inte används, säljs och återanvänds. Fördelen med att arbeta med återvunnet guld är att miljön påverkas minimalt då guldet går runt i ett kretslopp. Kvalitén på guldet påverkas inte av att det återanvänds utan är exakt lika som nybrutet guld.

På Guldbolaget gör vi själva alla metallegeringar (guldsmältningar) i vår egen verkstad och vi gör själva all vidarebearbetning till färdiga ringar. Att vi äger hela förädlingsprocessen innebär minsta möjliga miljöpåverkan. Finguldet, som vi använder till våra metallegeringar, kommer enbart från olika miljöcertifierade producenter som återvinner och renar guld. Vi använder således ”byrålådsguldet” först efter det att guldet har renats av ett miljöcertifierat företag.

Guldhalten, i våra legeringar, kontrolleras kontinuerligt av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP), som garanterar att vi uppfyller kraven gällande guldhalten.

En ring från Guldbolaget är en ring som tillverkats under bästa möjliga miljökontroll.Diamanter

Diamanter är hårda men inte oförstörbara, diamanter kan skada och repa andra smycken, så förvara dina diamantsmycken separat. Rengör dina diamanter regelbundet så behåller de sin fulla lyster.

En diamants kvalité bestäms av färgen, mängden orenheter och hur den är slipad. Carat (ct) är en viktenhet för ädelstenar t.ex. diamanter. Vikten på en carat är 200 mg.

Diamanter från Guldbolaget
De diamanter Guldbolaget saluför är godkända enligt EU:s regelverk 2368-2002 och vi garanterar att våra stenar inte är s.k. konfliktdiamanter enligt Kimberleyprocessen då vi endast använder oss av leverantörer som agerar i överrensstämmelse med denna process – ett regleringssystem för den internationella handeln med rådiamanter.

”Miljoner människor har dött i krig som finansierats genom olaglig handel med rådiamanter. För att stoppa den olagliga handeln har diamantindustrin, frivilligorganisationer, producent- och handelsländer inklusive EU tagit initiativ till ett kontrollsystem som reglerar den internationella handeln med rådiamanter. Initiativet som kallas Kimberleyprocessen har mynnat ut i ett certifieringssystem för den internationella handeln med rådiamanter. Systemet började gälla från 2003. Ett drygt 70-tal länder (inklusive EU:s medlemsstater) har anslutit sig till Kimberlyprocessen”.

Citat från Regeringskansliets hemsida. Läs mer på www.regeringen.se/sb/d/12908.

Ladda ner Diamanter från Guldbolaget i PDF-format.Silver

Våra silversmycken består till 92,5 % silver. Resten är koppar och andra metaller.

Silversmycken oxiderar och detta åtgärdar du enklast genom att putsa dem emellanåt. Bäst resultat får du med ett putsmedel för silver.Palladium

Våra palladiumringar består av 500 tusendelar palladium, resten är silver och koppar.Metaller

Här visas de metaller som vi erbjuder våra ringar i.

Ytor

Låt dig inspireras

Vi kan erbjuda en unik flexibilitet. Låt dig inspireras av kunders unika idéer och modeller som funnits i tidigare kollektioner. Det mesta är möjligt – tala med närmaste återförsäljarbutik!

Här nedan följer ett litet urval. På länken presenteras hela vårt Idégalleri.

Skrotguld

Vi hjälper dig med din affinering så du får snabb tillgång till ditt guld.

Etuier

Viktuträknare

På Norsk Svensk Guld AB kan ni räkna ut vikten på våra ringar. Klicka på länken och fyll i önskade uppgifter. Viktuträknare

Kontakt

Välkommen att kontakta oss på Guldbolaget direkt på telefon eller e-post. Det går också bra att kontakta oss via kontaktformuläret. Du hittar din närmaste guldsmedsbutik under Våra butiker.

Guldbolaget
Box 9
385 21 Torsås

Tel: 0486-209 87
Epost: info@guldbolaget.se